Graszoden

Van Waes graszoden bestaan uit een mengsel van zeven of meer verschillende rassen, gekozen uit vier verschillende soorten die qua kleur, zodevorming en fijnheid ideaal bij elkaar passen en elkaar ook na jaren niet verdringen.

Het graszodenmengsel wat bestaat uit engels raaigras (20%), veldbeemdgras (30%), gewoon roodzwenkgras (25%) en roodzwenkgras met fijne uitlopers (25%), is ideaal voor speelgazons en siergazons. Wanneer er graszoden voor sportvelden en golfterreinen gewenst zijn, kunnen wij deze leveren op aanvraag.

De graszoden worden afgeleverd in rolletjes van 2,5 m lang en 0,4 m breed, wat overeenkomt met één vierkante meter. Het gewicht varieert tussen de 15 en 18 kg per rolletje, afhankelijk van de vochtigheidstoestand van de grond.

Voor de prijzen van onze van Waes Graszoden kunt u het formulier invullen op onze contact pagina. Graag vermelden: de hoeveelheid (in m²), afhalen of leveren en leverplaats. Wij zullen u dan zo snel mogelijk een correcte prijs opgeven.

Wanneer graszoden leggen
In principe kunnen er altijd graszoden gelegd worden, als er geen vorst in de grond zit en geen sneeuwdek ligt. Graszoden leggen tijdens hele warme perioden vraagt meer aandacht, zowel voor de snelheid van het verwerken als de watervoorziening erna. Wij snijden graszoden het gehele jaar door zolang het niet vriest en er geen sneeuw ligt. In de maanden december, januari en februari is er geen volle bezetting en worden bestellingen in overleg gegroepeerd. Als het na het leggen van de graszoden gaat vriezen is dit niet schadelijk. Na de vorst zal de grasmat weer ontdooien en verder groeien.

Grasziekten
Het kwaliteitsproduct dat wij leveren is 100% natuurlijk. Dit houdt ook in dat er ziektes en plagen kunnen optreden na het leggen van graszoden. Kijk op onze pagina over ziekten en plagen voor meer informatie. Het tijdig constateren en herkennen van een ziekte of plaag en de juiste bestrijding ervan voorkomt erger.