Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor graszoden?

In vergelijking met het inzaaien met graszaad, heb je bij graszoden al vanaf de eerste dag een groene onkruidvrije mat liggen. Bij gras zaaien heb je pas na één jaar een voldoende dikke grasmat. Ook heb je dan veel last van onkruid wat telkens verwijderd moet worden.

Wanneer mag ik na het leggen van graszoden voor de eerste keer maaien?

Als je de mat voorzichtig optilt en hij ligt al wat vast geworteld mag je voorzichtig op de hoogst stand maaien. Afhankelijk van de weersomstandigheden is dit ongeveer na 6 à 10 dagen. Oppassen dat u de pas ingewortelde grasmatten niet weer lostrekt bij het draaien. Wij raden niet aan meteen met een robotmaaier te maaien.

Hoe dik is een grasmat?

De grond/zode die aan de grasmat zit is ongeveer 1 à 1,5 cm dik. Men houdt normaal gezien ca 2 cm aan onder de boordsteen.

Hoelang kan ik een grasrol opgerold bewaren?

Na het snijden raden wij aan een grasrol binnen 24 uur te leggen. Dit is ook afhankelijk van het weer. Bij warm weer is er meer kans op broei in de rol en raden wij aan de grasmat zo snel mogelijk uit te rollen. Indien u niet meteen bij ontvangst de graszoden gaat leggen, adviseren wij u (zeker in de warme perioden) om de palletten met graszoden te halveren.

Wat zijn de afmetingen van een rol?

Een grasrol is 2,5 meter lang en 40 cm breed, en heeft dus een oppervlak van 1 m2.

Hoe vaak moet ik mijn gras bemesten?

Dit ligt aan de meststof die u strooit. Ongecoate kunstmest werkt 4 tot 6 weken, gecoate kunstmest werkt afhankelijk van de dikte en type coating enkele maanden en organische mest werkt ongeveer 3 maanden. Start met bemesten na de winter als u uw gazon begint te maaien (2e helft maart) en gooi na september een najaarsmeststof.
(Zie hiervoor onze tabel op de pagina onderhoud.)